3 tips waardoor jouw tuin groter lijkt

Een kleine tuin kan nadelig zijn voor de genieters van de zon in de zomer. We hebben niet allemaal het geluk van een gigantische tuin. Gelukkig kan je wel een aantal dingen doen om je tuin groter te laten lijken, maar ook om optimaal gebruik te maken van de ruimte. Door een aantal toepassingen, zoals het slim uitzoeken van een tuinset en het spelen met kleuren lijkt je tuin ineens een stuk groter dan dat deze daadwerkelijk is. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, zelfs met een klein budget en wat kleine veranderingen creëer je een tuin die groter lijkt en bovendien ook nog een stuk praktischer is door gebruik te maken van de volgende tips. 

Kleurgebruik

Veel mensen weten wel dat als ze hun woning ruimer willen doen lijken, zwarte muren geen goede keuze zijn. In de tuin werkt dit vergelijkbaar. Door de kleuren van je tuin een geheel te laten vormen zonder te veel felle kleuren die niet bij elkaar passen kun je de illusie van een grotere tuin creëren. Maak in plaats daarvan gebruik van rustige kleuren, in pastel of aardetinten. Dit zal ervoor zorgen dat de tuin gelijk een stuk rustiger doet aanvullen.

Verschil in hoogte

Ook deze tip werkt zowel binnen als in de tuin. Door in de hoogte te werken laat je je tuin namelijk niet alleen groter lijken, maar zorgt deze er ook voor dat je meer oppervlakte hebt. Je kan kiezen om de plantenbakken bijvoorbeeld op te hogen door gebruik van stenen die in de hoogte gestapeld zijn. Een andere oplossing is door het maken van een verhoogde veranda waar je dan een tuinset op kan zetten. Planten kun je gemakkelijk aan de heg hangen en een hangende tuinstoel die uit het plafond komt zorgt ook voor een leuk effect. 

Meubels

Kies voor een bistroset als je een klein hoekje hebt en niet weet wat je ermee kan doen. Zo heb je gelijk een extra plekje in de tuin om te genieten van je koffie of een glas wijn. Voor wie wat meer ruimte heeft, werken grote tuinmeubels beter dan kleine meubels. Varieer in vormen bij de keuze voor meubels zodat deze afwijken van andere hoekjes in de tuin. 

 

Stoelen, Tuin, Zitplaats, Meubilair, Buitenshuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *