WAAROM EEN WATERONTHARDER GEBRUIKEN?

Hoeveel water drink jij per dag? Voor een goede gezondheid wordt het vaak geadviseerd om 1,5 liter water per dag te drinken. Dat zijn ongeveer 8 glazen water per dag! Door genoeg water te drinken blijf je gehydrateerd en krijgt je gezondheid een boost. Deze voordelen gaan alleen op als het water dat je drinkt ook echt schoon is. Wanneer dit niet zo is kan dit nadelig zijn voor je gezondheid. Hoe kun je er dan voor zorgen dat het water dat je drinkt zo schoon mogelijk is? Lees verder om hier meer over te weten te komen. Onder andere een waterzuiveringssysteem en waterontharder komen aan bod.

De werking van een waterzuiveringssysteem

Wist je dat het water wat uit de kraan komt al een heel proces is ondergaan? Voordat het bij jou thuis uit de kraan komt is het namelijk behandeld bij een waterzuiveringsinstallatie. Toch is het water dan nog niet helemaal vrij van onzuivere deeltjes. Dit kun je oplossen door thuis gebruik te maken van een waterzuiveringssysteem. Misschien heb je er al eens eentje zien staan bij iemand thuis want ze worden steeds vaker gebruikt. Hierdoor heb je thuis toegang tot zuiver drinkwater waar bacteriën uit het water zijn gehaald. Je zult er qua smaak of geur niks van merken maar de substantie zelf is zuiverder dan het water wat je normaal uit de kraan drinkt. De technologieën die worden gebruikt bij een waterzuiveringssysteem zijn meestal UV en UF. Dit komt omdat deze bacteriën goed uit het water kunnen halen.

De werking van een waterontharder

Een ander systeem dat veel wordt gebruikt om water zuiver te maken is een waterontharder. Qua werking lijkt het wel een beetje op een waterzuiveringssysteem alleen het zit net wat anders in elkaar. Met een waterontharder kun je namelijk mineralen uit het water halen die anders kunnen zorgen voor kalk op apparaten in huis. Dit wordt ook wel hard water genoemd en dit zorgt ervoor dat apparaten in je huis eerder kapot kunnen gaan. Wist je dat hard water er ook kan voor zorgen dat je huid uitdroogt? Door gebruik te maken van een waterontharder maak je het water zachter. Dit wordt gedaan door moleculen die bijdragen aan hard water eruit te halen.

Hoe zit een waterontharder in elkaar?

Een waterontharder is een soort systeem met twee verschillende bakken. Ook wordt er een tankje bijgeleverd die je kunt aansluiten op de waterleiding. De taak van dit systeem is om calcium en magnesium uit het water te halen. Deze worden eruit gehaald zodat het water niet meer hard is. Ook kan de waterontharder ijzer ionen uit het water filteren. Kortom, met een waterontharder wordt kalk verwijderd en dit is belangrijk want het gaat niet vanzelf weg. Wanneer kalk zich ophoopt in de leidingen in je huis kan de stroomsnelheid omlaag gaan. Ook kun je tijdens het douchen bemerken dat het water niet meer zo snel stroomt. Hier heb je geen last meer van als je de ontharders aansluit op de waterleiding.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *