Je eigen appelboom kweken

Heb je er wel eens over nagedacht om zelf een appelboom te kweken? Een appelboom kan eenvoudig uit een zaadje gekweekt worden. Hiervoor heb je natuurlijk wel de juiste zaden nodig. Die kan je vaak bestellen bij een kwekerij. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van oude-fruitbomen.nl, hier vind je diverse zaden om zelf een appelboom te kweken. Er zijn bovendien veel verschillende soorten, je kan een Jonagold appelboom kweken maar ook een Elstar bijvoorbeeld.

Elk jaar verse appelen

Het is niet heel moeilijk om zelf je eigen appelen te kweken. Een appelboom groeit vrijwel vanzelf en dan kan je hier jaren je eigen verse appelen plukken. Dit heeft allerlei voordelen, je weet bijvoorbeeld dat het je eigen kweek is, en dat er geen bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Daarnaast worden er ook geen andere materialen gebruikt om de kweek te bevorderen waardoor je weet dat het puur natuur is. Je kan er zelfs je eigen appelsap van maken of een heerlijke appeltaart bijvoorbeeld.

Je eigen cider maken

Er zijn ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om een eigen appelboom te kweken om vervolgens de appelen te gebruiken om cider van te maken. Naast appelen heeft u nog een paar ingrediënten nodig en dan kunt u de appeltjeswijn cider eenvoudig zelf maken.

Ook voor het transporteren en rooien van je appelboom

Als u zelf niet veel tijd heeft dan kunt u er ook voor kiezen om hulp inschakelen bij het onderhouden van de appelboom de hier aan het kweken bent. Ook voor het transporteren van de ene naar de andere locatie kunt u de specialisten van kwekerij Alkema inschakelen. Neem contact op en geef aan waarom we u bij kunnen helpen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *